Főtámogatók


 

A Vízmű SC házi csúcsaiért

kattintson a delfinekre

 

Országos bajnoki pontverseny

A Vízmű SC facebook oldala:


 


 

Eseménynaptár

Vízmű SC képek

 

Úszás ranglista

 

Országos Bajnokság

 

Dopping információk

2014-01-01
Írta:
Szvsc Admin
Szvsc Admin

Megkérjük minden versenyzőnket és a kiskorú sportolóink gondviselőit, hogy olvassák el a MOB és az OSEI közös kiadványát, melyből sok hasznos információ mellett, olvashatnak az eljárások menetéről, áttekintést kaphatnak a tiltott hatóanyagok listájáról és az általános betegségekre (fejfájás, láz, nátha stb.) alkalmazható, engedélyezett gyógyszerekről is. A kiadvány érthető, hétköznapi nyelven íródott és remekül megszerkesztett, a felmerülő összes kérdésre választ ad.

Szakosztályunk elhatárolódik minden tiltott anyag használatától, ezért fontosnak tarjuk versenyzőinket tájékoztatni a következőkről:

  1. A sportoló a felelős minden gyógyszer és hatóanyag használatáért.
  2. Számos receptre kapható gyógyszer tartalmaz tiltott hatóanyagot.
  3. Vétséget akaratotokon kívül, az eljárás során is elkövethettek.
  4. A nemzetközi versenyeken indulókat és az országos bajnokságok (korosztályos is) első három helyezettjét is ellenőrizhetik.

Letöltés az alábbi linken:

Amit a doppingellenes eljárásokról tudni kell

Kötelességünk kérni azt is, hogy sportolóink bármilyen betegsége esetén a kezelőorvos is kapjon sportolóink családjától lehetőséget arra, hogy a szóban forgó tiltó listát megismerhesse, és így a gyógyszerezés a listán szereplő szerek figyelembe vételével történhessen.

Kiemelt változások a 2010-es tiltólistán:

Megváltozik a salbutamol és salmeterol (asztma elleni szerek) státusza. A salbutamol (maximum napi 1600 mikrogramm) és a salmeterol használata inhalációs formában 2010. január. 1-től már nem tiltott, a továbbiakban Terápiás Alkalmazási Kivétel Engedélyt (TUE Engedély) nem igényel, de a használat bejelentendő. A nyilatkozatra vonatkozó további információt a Magyar TUE Bizottságtól kapnak a sportolók. Az asztma gyógyszeres kezelése során használatos egyéb beta-2-agonisták státusza változatlan.

forrás: http://www.antidopping.hu/main.php